Podcast

Framtidslandet

Framtidslandet - en podd i 10 avsnitt.

Podcasten Framtidslandet består av 10 avsnitt. Vi pratar med några av Sveriges ledande entreprenörer, forskare och näringslivsprofiler. Bland annat reder vi ut framtidens arbeten, arbetsplatser och arbetsmarknader.Framtidslandet är en produktion av Learnster. Avsnitten leds av Daniel Kjellsson.

Publicerad:
November 27, 2020
Speltid:
42 min
Konrad Bergström är serie-entrepenören som via sitt Zound Industries och varumärken som Urbanears och Marshall sålt hörlurar till dig och alla du känner. Bolaget var Sveriges snabbast växande företag någonsin och växte med otroliga 11 000% på tre år. Idag satsar Konrad helhjärtat på elbåtsföretaget X Shore vilket kallats för båtlivets Tesla - ett av Sveriges just nu mest omtalade bolag.
Publicerad:
December 4, 2020
Speltid:
40 min
Jonas Grafström kommer från Luleå tekniska universitet, forskningsinstitutet Ratio samt Oxford Institute for Energy Studies. Han forskar inom framtidens arbetsmarknad och har skrivit boken Moderna Tider 4.0 vilken handlar om att gå från att vara en kugge i maskineriet, till att bli en vinnare bland algoritmerna.
Publicerad:
December 11, 2020
Speltid:
48 min
Sara Öhrvall är inte bara Chief Digital Officer på SEB. Hon är dessutom författare och har skrivit boken Ditt Framtida Jag. Boken handlar om hur tekniken flyttar sig närmare våra kroppar och nu faktiskt kan förstärka vår hjärna, våra sinnen, muskler och inte minst - göra oss friskare.
Publicerad:
December 18, 2020
Speltid:
37 min
Micael Dahlen är författare, föreläsare, professor på Handelshögskolan i Stockholm och en framtidsfilosof av rang. 2017 erhöll han även Mensapriset. Hans föreläsningar är mycket eftertraktade och Micael har bland annat varit keynote speaker åt Apple, Google, The Economist, Samsung, Deloitte, Volkswagen, Fujitsu och Ericsson.
Publicerad:
January 22, 2021
Speltid:
43 min
Alla som har följt Learnsters resa är redan välbekanta med vår egen husgudinna Anna Tebelius Bodin. Med flera hyllade böcker på meritlistan och en nästintill övermänsklig förmåga att förklara pedagogiskt är hon idag en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och utbildare. Utgångspunkten är som vanligt våra mänskliga hjärnor.
Publicerad:
February 5, 2021
Speltid:
34 min
Ann-Therése Enarsson är VD för Futurion, en tankesmedja för framtidens arbetsliv som TCO och TCO-förbunden startade 2016. Hon brinner för att förstå förändringar som sker p.g.a. automatiseringen och globaliseringen, samt för hur vi på bästa sätt ska ta oss an framtidens lärande i Sverige.
Publicerad:
February 19, 2021
Speltid:
33 min
Sveriges innovationsmyndighet Vinnova betalar årligen ut 3 miljarder kronor i finansiering till projekt med ambition att bygga framtiden. Myndigheten, och dess Generaldirektör Darja Isaksson, har en unik inblick i de affärsidéer, teknologier och den samhällsutveckling som vi måste jobba med nu för att Sverige ska leda världen framåt.
Publicerad:
April 6, 2021
Speltid:
56 min
Erik Engellau-Nilsson är CEO för Norrsken som grundades 2016 av Niklas Adalberth och hittills har donerat 1.25 miljarder kronor till sin skapelse. Stiftelsen och investeringsfonden vars namn blivit synonymt med så kallade impact-investeringar arbetar med övertygelsen att man kan bygga bolag, tjäna stora pengar – och göra världen till en bättre plats – samtidigt.
Publicerad:
May 28, 2021
Speltid:
45 min
I juni 2020 – mitt i en brinnande pandemi – lanserade tech-jätten Microsoft en satsning på att erbjuda människor runt om i världen kostnadsfria utbildningar. Målet? Att höja den digitala kompetensnivån. Microsoft Sveriges CEO Hélène Barnekow är en av Sveriges klarast lysande ledstjärnor på resan mot framtidens kompetens. Lyssna på avsnittet
Publicerad:
July 9, 2021
Speltid:
42 min
Joakim Jardenberg har “internetifierat” Sverige sedan tidigt 1990-tal. Som CEO på Get AI, affärsängel, föreläsare, debattör, evangelist, utbildare, vd-viskare – och mycket annat – fortsätter han att experimentera, inspirera och arbeta för att bygga vårt framtidsland.