5 min read

Doktor.se har förbättrat sin onboarding av nya medarbetare

Learnster kundcase: Doktor.se
Written by
Full Name

Doktor.se erbjuder via sin app digital vård över hela landet. Bolagets kärna är digital, vilket gör att de redan ligger långt fram när det kommer till digitalisering i allmänhet och av vården i synnerhet. Hos Doktor.se arbetar bland annat sjuksköterskor, barnmorskor, läkare och psykologer och de har även fysiska vårdcentraler i Uppsala, Stockholm, Vingåker och Malmö.

Gabriella Svan, Senior Projektledare på Doktor.se
"Som ungt bolag har vi inte en massa gamla processer som låser fast oss. Det gör att vi per automatik kollar på digitala alternativ när vi försöker lösa ett problem. Men jag tror att alla bolag, unga som gamla, har mycket att vinna på att ligga i framkant i digitaliseringen."

- Då Doktor.se växer otroligt fort och finns på flera orter såg vi ett stort behov av att säkerställa kvalitén på onboardingen av nya medarbetare, säger Gabriella Svan, Senior Projektledare på Doktor.se. I och med det började vi leta efter en digital utbildningsplattform, då digital utbildning var något vi såg som ett bra och viktigt komplement. Vi fastnade tidigt för Learnster.

En plattform – flera användningsområden

Doktor.se has built an internal academy in Learnster's LMS.
Appen som Doktor.se tillhandahåller är Europas tredje mest nedladdade vårdapp

- Vi har ett paket med kurser per yrkesroll som våra nyanställda får gå under sin introduktion. Eftersom alla medarbetare har olika behov så möjliggör Learnster att varje individ får gå kurserna i sin egen takt, och handledaren är mer fri att stötta där det behövs. Särskilt nu i Corona-tider underlättar det att kunna introducera ny personal digitalt. Via plattformen kan vi även erbjuda vidareutbildning som personalen kan ta del av när det passar deras schema, fortsätter Gabriella.- Vi har fått ett ännu större fokus på utbildning och vidareutbildning sedan vi introducerade Learnsters plattform. Vi kan nu förbättra onboardingen av nya medarbetare och även skapa oss bättre överblick över vilka kurser respektive medarbetare har gått, ner på individnivå. Det gör att det blir betydligt enklare att utvärdera vad som fungerar bra och vad som behöver utvecklas. Medarbetarna är engagerade och kommer gärna med egna förbättringsförslag. Precis så som det ska vara!

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.
Behöver du också kunna säkerställa snabbare onboarding av nya medarbetare, i en organisation som finns på flera orter?