5 min read

Lavendla har högre kunskapsnivåer, tack vare Learnster

Lavendla uppnådde ökad effekt från sina utbildningar, tack vare Learnster. Nya medarbetare ligger på en betydligt högre kunskapsnivå än tidigare, vilket sparar både tid och resurser.
Written by
Full Name

Sedan fyra år tillbaka arbetar Lavendla med att digitalisera begravningsbranschen. Bolaget har utvecklat onlinelösningar som erbjuder en tjänst där anhöriga kan planera och boka begravningar på webben. Istället för att gå till en fysisk begravningsbyrå bokar kunden sin begravningsrådgivare eller jurist direkt på nätet. Det ska kännas personligt, det är väldigt viktigt för oss. Vi vill förändra branschen och har redan kommit en bra bit på vägen. Att göra det svåra lättare, dvs döden, utan att tumma på kvalitet, trygghet och det personliga är Lavendlas absoluta målsättning.

Marie ”Majsan” Sandström, Utbildningsansvarig på Lavendla
"Det är en stor vinst att inte längre behöva upprepa samma föreläsning vid samtliga utbildningstillfällen. Numera ligger allt i Learnster och allt rullar på mycket smidigare. Grymt!"

Varför beslutade ni er för att skaffa en lärplattform?

Grundutbildningen för nya begravningsrådgivare bestod tidigare av en tvådagarskurs i föreläsningsform. Det blev otroligt intensivt för deltagarna då det medförde extremt mycket information att ta till sig på kort tid. Vi bestämde oss därför för att leta efter ett alternativ i form av en digital utbildningsplattform där deltagarna kunde ta del av den teoretiska grundkursen i sin egen takt.

Hur använder ni Learnster idag?

Med Learnster kan vi göra viktig kunskap lättillgänglig och skapa flexibilitet för medarbetare som inte har möjlighet att komma iväg på utbildningsdagarna, eller som behöver genomföra delar av utbildningen på distans.

Vi genomför grundutbildningen runt fyra gånger per år så det är en stor vinst att inte längre behöva upprepa samma föreläsning vid samtliga dessa tillfällen. Numera ligger allt i Learnster och allt rullar på mycket smidigare. Grymt!     

Har Learnster gett någon effekt?

Ja, med Learnster kan vi korta ner de praktiska utbildningsdagarna vilket sparar tid och pengar, både för oss som företag och för våra nya medarbetare. Vidare har vi också blivit bättre på att säkerställa att alla medarbetare får exakt samma information vid varje utbildningstillfälle.  

Nya medarbetare ligger på en betydligt högre kunskapsnivå än tidigare. Vi ser att de bättre får ihop teoretisk kunskap med praktiken. Bitarna faller snabbare på plats och de kommer snabbare in i processen än tidigare. Underbart!

Vår ambition framåt är att bygga ut vårt kunskapsutbud. Bland annat genom en onboardingutbildning, samt med filmer och föreläsningar som rör våra produkter.

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.
Är du nyfiken på hur Learnster kan hjälpa dig att uppnå högre kunskapsnivåer i er organisation?