5 min read

Stiftelsen Friends sprider mer kunskap - med bibehållen personalstyrka

Med hjälp av Learnster kan Friends nu erbjuda ett upplägg för kollegialt lärande. Skolor kan arbeta mer självständigt med lärmaterialet och Friends har fått en mer processledande och stödjande roll.
Learnster kundcase: Stiftelsen Friends
Written by
Full Name

Friends är en organisation som ger vuxna forskningsbaserade verktyg för att förhindra mobbning bland barn och unga. Detta gör de genom att arbeta inom fyra områden – forskning, utbildning, rådgivning och opinion. Friends erbjuder kunskap, verktyg och stöd för att förebygga mobbning inom skola, förskola, idrott och på nätet. Målet är att inte ett enda barn ska utsättas för mobbning.

Marie Ahlén, Digital utvecklingsledare, Friends
"Vi ville erbjuda våra externa målgrupper en modern och användarvänlig lärplattform. Med bättre förkunskap kan de fysiska träffarna fokusera mer på diskussion och analys utifrån skolans unika förutsättningar och behov."

Utmaning

Sprida mer kunskap med bibehållen personalstyrka

Friends har länge erbjudit fysiska utbildningar till sina målgrupper. Med tiden växte även behovet av att kunna utbilda digitalt med hjälp av en lärplattform. Detta för att med bibehållen personalstyrka kunna sprida mer livsviktig kunskap, mer effektivt.

Lösning

En användarvänlig lärplattform för förberedande och teoretisk kunskap

Med hjälp av Learnsters lärplattform erbjuder Friends sina målgrupper en modern och användarvänlig lärupplevelse. Idag kan kursdeltagarna kan ta del av mer teoretiska delar digitalt innan de fysiska kunskapsträffarna.

Resultat

Mer fokus på skolors unika förutsättningar

Idag kan Friends erbjuda teoretiska, förberedande självstudier digitalt i Learnster. På så sätt kan de fysiska träffarna användas till att fokusera mer på diskussion och analys utifrån skolors unika förutsättningar och behov.

Flexibla självstudier och kollegialt lärande 

Med hjälp av Learnster kan Friends nu erbjuda ett upplägg för kollegialt lärande. Skolor kan arbeta mer självständigt med lärmaterialet, även när representanter från Friends inte är på plats. På så sätt får fler på skolan större ägandeskap i det trygghetsarbete som sker under samarbetet. 

Friends har fått en mer processledande och stödjande roll. Stödet och materialet till skolor är också mer flexibelt och relevant. Arbetssättet har fått ett mycket fint mottagande.

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.
Är du nyfiken på hur Learnster kan hjälpa dig att bättre nå ut till dina externa målgrupper? Upptäck möjligheterna med Learnsters lärplattform.