5 min read

Stiftelsen Friends mål är att inte ett enda barn ska utsättas för mobbning!

Learnster kundcase: Stiftelsen Friends
Written by
Full Name

Friends är en organisation som ger vuxna forskningsbaserade verktyg för att förhindra mobbning bland barn och unga. Detta gör vi genom att arbeta inom fyra områden – forskning, utbildning, rådgivning och opinion. Friends erbjuder kunskap, verktyg och stöd för att förebygga mobbning inom skola, förskola, idrott och på nätet. Målet är att inte ett enda barn ska utsättas för mobbning.

Marie Ahlén, Digital utvecklingsledare, Friends
"Vi ville erbjuda våra externa målgrupper en modern och användarvänlig lärplattform som de snabbt och enkelt skulle kunna komma igång med."

Vad letade ni efter i en ny lärplattform?

Friends har länge erbjudit fysiska utbildningar till våra målgrupper och sökte en digital lärplattform för att med bibehållen personalstyrka kunna sprida vår livsviktiga kunskap mer effektivt. Genom att låta deltagarna ta del av mer teoretiska delar innan de fysiska träffarna kan vi under träffarna fokusera mer på diskussion och analys utifrån skolans unika förutsättningar och behov. Vi ville erbjuda våra externa målgrupper en modern och användarvänlig lärplattform som de snabbt och enkelt skulle kunna komma igång med.

Har Learnster gett någon effekt?

Med hjälp av Learnster erbjuder vi nu ett upplägg för kollegialt lärande så att skolor kan arbeta med vårt material även när vi inte är på plats. På så sätt får fler på skolan större ägandeskap i det trygghetsarbete som sker i samarbete med Friends, och Friends får en mer processledande och stödjande roll. Med hjälp av Learnster blir vårt stöd och material till skolor mer flexibelt och relevant. Arbetssättet har fått ett mycket fint mottagande hos de skolor som har testat det hittills.

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.
Är du nyfiken på hur Learnster kan hjälpa dig att bättre nå ut till dina externa målgrupper?