Jobfind och Learnster skapar möjligheter för fler att komma ut i arbetslivet

På uppdrag av Arbetsförmedlingen har Jobbfind lanserat arbetsmarknadsutbildningen Försäljning och Service. Den grundar sig i Skolverkets kursinnehåll för gymnasieprogrammet med samma namn och innefattar ämnen såsom handel, försäljning, service och kundbemötande. Deltagarna genomför utbildningen digitalt via Learnsters lärplattform, i kombination med lärarledda lektioner och arbetsplatsförlagt lärande hos arbetsgivare.

Syftet är att hjälpa människor att komma ut i arbetslivet, oavsett tidigare erfarenheter eller individuella förutsättningar. Utbildningen har tagits emot med högt engagemang och lett till stor framgång. Jobfinds löpande utvärderingar visar att deltagarna är nöjda med lärupplevelsen och sitt studieresultat. 99% av deltagarna har uppnått godkänt betyg och upplever tydlig kunskapsutveckling. Något som varit en fördel längre fram i utbildningens arbetsplatsförlagda del - och vidare i karriären.

“Det har varit roligt att dagligen kunna följa sitt lärande digitalt. Dessutom utan att behöva läsa in mig i en massa litteratur. Kombinerat med trevliga klasskompisar är det win-win!”

Edib Yosef, f.d. deltagare i utbildningen.


"Det känns otroligt värdefullt att kunna göra skillnad både på ett professionellt och personligt plan. Framförallt för de individer som länge varit utanför arbetsmarknaden, har funktionsvariationer, saknar studievana eller fortfarande lär sig svenska. Utbildningen är lätt och rolig att ta sig igenom. Alla kan delta utifrån sin egen förmåga. Deltagarna har fått ny kunskap, nya karriärmöjligheter och sociala sammanhang, och i många fall ett jobb efter sina 20 dagars praktik”, säger Afamia Assia, Utbildningsansvarig på Jobfind. 

Beston Ahman, franchisetagare på Pressbyrån Huddinge sjukhus, tillägger: “Vi har erbjudit många praktikplatser under utbildningens gång. Det märks tydligt att deltagarna som kommer till min butik bär med sig teoretiska kunskaper inom försäljning, vilket jag som arbetsgivare värdesätter. Självklart underlättar detta under praktiktiden, men även chansen till anställning på Pressbyrån, eller liknande arbetsplats. Det här initiativet hjälper människor att komma in på arbetsmarknaden. Den samhällsnyttan är tydlig.”

Genom att utbilda digitalt kan lärare och handledare enklare följa upp progressen och stötta vid behov. Den förbättrade inblicken i framfarten uppskattas även av eleverna.

“Vi är otroligt stolta över att få möjliggöra ett sådant här viktigt projekt. Att tillgängliggöra lärande skapar framtidsmöjligheter och bidrar till att motverka utanförskap. Den här typen av samhällsnytta är något vi på Learnster brinner extra starkt för”, säger Thomas Kraft, VD på Learnster.


Om Jobfind

Jobfind Sverige AB är en del av Angus Knight Group, ledande utbildningskoncern med kontor på över 200 platser i Australien, Storbritannien, Singapore, Kanada, Sverige och Italien. Koncernen består av 13 företag som fokuserar på bl.a. anställningsinsatser, utbildning och rekrytering och bemanning. Jobfind är aktiva runt om i hela Sverige, från Kalix i norr till Malmö i söder, och har som vision att vara den ledande organisationen för arbetsmarknadstjänster. Detta genom ett förhållningssätt och fokus på ett gott anseende, prestation, tillväxt och skicklighet. Jobfind har som drivkraft att bidra till individers anställning, utbildning och samhällsutveckling.

Om Learnster

Learnster utvecklar morgondagens LMS (lärplattform) för lärande organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Med Learnster tar du kunskapsdelning till nästa nivå! Innovativ teknologi skapar nya möjligheter till kommunikation och informationsdelning för hela organisationen. Involvera ämnesexperter i skapandet av allt från mikrolärande och enstaka kurser, till onboarding utbildningar och dynamiska utbildningsprogram. Dela med medarbetare, kunder eller partners.

Prenumerera på Learnsters nyhetsbrev

Registrera dig med din e-postadress för att få nyheter och uppdateringar. Vi respekterar din integritet.

Tack, din anmälan till Learnsters nyhetsbrev är mottagen!
Åh nej! Något har gått fel med din anmälan till nyhetsbrevet.
Kontakta oss om preblemet kvarstår.
Learnster hjälper dig att skala lärandet i hela organisationen, lär dig mer om oss idag genom att boka ett möte.